Zsömle, a francia bulldog

Zsömle, a francia bulldog

Így lett a legjobb barátom egy francia bulldog

Zsömle, a francia bulldog néhány évvel ezelőtt került a házhoz. Egy jóbarát kutyája volt, aki költözés miatt sajnos nem tudta magával vinni az akkor még kiskutyát. Mi pedig éppen kerestünk egyet. Igazából sosem gondoltuk volna, hogy francia bulldogot fogunk egyszer befogadni, de az élet néha kiszámíthatatlan. Ma már semmiképpen nem döntenék másképp. Éppen ellenkezőleg, ez a kis írás is azért született, hogy eloszlassa a kételyeket ezzel a fajtával kapcsolatban.

Amit a francia bulldogról tudnod kell

Néhány fontos információval kezdeném, mielőtt a saját kutyusomról mesélnék bővebben. A francia bulldog megismerése rendkívül fontos az örökbefogadás előtt. Mérlegelnünk kell, hogy ez a fajta való-e nekünk vagy éppen nem a mi személyiségünkhöz való. Ezért nagyon fontos, hogy vegyük is komolyan az itt leírtakat, sőt, hogyha arra lehetőségünk van, akkor még alaposabban nézzünk utána ennek a fajtának. Ehhez adok is majd egy kis segítséget, hol tudunk bővebb tájékoztatást kapni.

francia bulldog1_2

A francia bulldog általában 10 vagy 12 éves koráig él, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig a család része lehet. Előfordulhat nála néhány betegség, allergia, ezekről egy erre szakosodott oldalon többet is megtudhatunk. A betegségek általában megelőzhetők helyes táplálkozással és megfelelő életmóddal a kutyák számára. Ma már viszonylag olcsón kaphatunk hipoallergén tápokat és különböző betegségek megelőzésére is alkalmas táplálékkiegészítőket. Ezekkel hosszú és boldog életet biztosíthatunk a kutyánk számára. A külleméről sokat nem szeretnék beszélni, helyette képeket teszek be, mivel szerintem sokan jól ismerjük ezt a fajtát és nincs rá kifejezetten szükség, hogy elmagyarázzam, hogyan is néz ki egy ilyen bulldog.

Hogyha valaki további általános információkat szeretne találni a kutya jelleméről, külsejéről, sőt még a története és eredete is érdekli, az alábbi oldalt tudom ajánlani: https://www.pet4you.hu/kutya/fajta/Francia_bulldog-621.

A francia bulldog személyisége – Zsömle alapján

Zsömle egy tipikus francia bulldog. Habár a kinézete elsőre nem épp a legkedvesebb kutyafajtára vall, azonban ez nem feltétlenül igaz. Zsömle is, mint a legtöbb fajtabeli eb, nagyon játékos, imád viccelődni és bohóckodni velünk. Az egész család szívébe könnyen és gyorsan be tudta lopni magát, nem kellett egy percig sem azon aggódnunk, hogy majd nem illik bele a családba, vagy ellenszenves lesz valaki számára. Még azok is megszerették, akik kételkedtek a nagyobb testű kutya örökbefogadásában. Zsömle nagyon élénk, legszívesebben egész nap játszana, éppen ezért, minket is rá szokott venni a testmozgásra. Imád kutyajátszótérre járni, otthon nincs neki magához hasonló társa, ezért gyakran visszük őt sétálni, hogy tudjon egy kis társasági életet élni a fajtársai között is, és ne csak emberek vegyék őt körül állandóan. Hogyha nem a kutyajátszótérre megyünk, akkor pedig a parkba, ahol nagyon szívesen játszik. Vissza tudja hozni a labdát egészen távolról is. Persze botokat nem dobálok neki, mert felsértheti annak a felülete a szája belsejét, azonban számos játék kapható ma már, ami biztonságos és extra mókát is biztosít az állat számára egyszerre.

Még azt is szeretem nézni, ahogy alszik. Időnként jókat nevetünk rajta, ahogy teljes átéléssel tud szundítani, a száját kinyitja, horkol is, ha nagyon mélyen alszik, és persze időnként nyáladzik is. Ezért a lakásban egy kis kutyaágyban alszik, ami kényelmes és könnyen mosható, így nagyon hatékony Zsömle szokásaihoz.

francia bulldog1_3

Ezt érdemes még tudni a francia bulldogról

A francia bulldog tehát nagyon barátságos, kedves társa az embernek, de azért meg is tudja védelmezni a gazdáját. Az örökbefogadás előtt mindenképpen nézzünk utána a tápanyagszükségleteinek, tudjuk meg, hogy mennyit és mikor eszik, milyen extra adalékanyagokra lehet szüksége. Figyeljünk oda az allergiára és persze a megfelelő szellemi nevelésre is. Én személy szerint úgy gondolom, hogy a legjobb társ a világon a kutya, és a francia bulldogomat a világért sem cserélném le. Így ha valakit igazán érdekel, hogy milyen állatot visz haza, akkor elmondhatom, hogy ebben a fajtában nem fog csalódni. Hogyha kölyökkutyát viszünk haza, akkor persze érdemes az ő szükségleteiről bővebben is tájékozódni, tudjuk meg, hogy hogyan nevelhetünk belőle egy tökéletes barátot, aki boldogan képes élni a mindennapjait. Szerintem ennél a fajtánál nem lesz gond, hogyha egy kicsit jobban odafigyel az ember ezekre az instrukciókra és persze elhalmozza szeretettel a kedvencét, gyakran leviszi a parkba, biztosítja számára a megfelelő lakhelyet, fekhelyet, élelmet és szabadidős tevékenységeket. Ezek azonban minden kutyafajtánál elengedhetetlen dolgok, hogyha egy boldog és hosszú életű társat szeretnénk magunk mellé. A fenti linkre kattintva többet is megtudhatunk erről a fajtáról és persze az etetésnek és az egészségügyi kockázatoknak is bővebben utána tudunk nézni az internet segítségével. Így nem okozhat számunkra igazán nagy kihívást az eb felnevelése.

Share