Körte-almalé, avagy az egészségünk forrása

Körte-almalé, avagy az egészségünk forrása

Az körte-almalé jótékony hatásai az egészségünkre

Immár a tavasz beköszöntével úgy gondolom, hogy egészen elengedhetetlen az, hogy azt a mennyiségű vitamint, amit elvesztettünk télen kárpótoljuk a szervezetünkbe és maximálisan behozzuk a vitaminhiányt, amit az addigi hideg hónapok okoztak. Én személy szerint viszonylag nagy hangsúlyt teszek arra, hogy a téli évszakban is pótoljam a vitamin mennyiségemet a lehető legmegfelelőbb módon. Rengeteg 100%-os gyümölcslét iszom, mint például a körte-almalét vagy csak szimpla narancslét és hasonlókat, hogy folytonosan tudjam pótolni az elvesztegetett vitaminokat, melyekre a tavaszi megújulás során szükségem lehet. Így napi rendszerességgel a vitamin fogyasztás mellett igyekezem a lehető legtöbb gyümölcslét elfogyasztani. Kiváltképpen kedvelem a gyümölcslék kategóriáján belül is a Simon gyümölcs gyümölcsleveit, melyek professzionális ízvilága abszolúte lenyűgöző és magával ragadó. A termék családon belül is az abszolút kedvenc termékem a körte-almalé, ugyanis annak az ízvilága a legcsodálatosabb kompozíció, amit valaha ittam.

A körte-almalé: a körte titkos fegyvere a rost!

A körte számos jótékony hatásáról ismert, melynek egyik legismertebb és véleményem szerint leghasznosabb hatása a rákkal szembeni harcról híres. Miután a körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de mindemellett ásványi anyagokban, a rézben is bővelkedik – ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a rák kialakulása ellen is. A másodlagos szintén közismert és rendkívül hasznos hatásai közé tartozik a körtének, hogy óvja a szívünket. Miután a körte nagyon rost dús gyümölcs, ez kifejezetten jót tesz a szívnek. Kutatások kimutatták, hogy a rost csökkenti a koleszterinszintet azzal, hogy megköti az epesavat, és kihajtja a szervezetből. Szakértők még arról is meg vannak győződve, hogy a körte rendszeres fogyasztásával 50%-kal csökken a stroke esélye. Emellett megint csak áldásos hatásai közé tartozik, hogy képes szabályozni a cukorszintet. Mivel jelentősen gazdag rostokban és alacsony a glikémiás indexe, a körte az egyik legjobb étel azoknak, akik cukorbetegséggel küzdenek. Ugyanis a szervezet lassan emészti meg a körtében lévő tápanyagokat, így elfogyasztása után nem ugrik meg a vércukorszint, vagyis kontroll alatt lehet tartani a vér glükóz szintjét. Úgyhogy összességében a körte-almalé rostossága nem csupán az éhségérzet kezelésére alkalmas egy léböjt kúránál, de a diétamentes mindennapokban is sok hasznunk válik a rendszeres fogyasztásából.

A körte-almalé jótékony hatásai a körte oldaláról

A körte-almalé 50-50%-ban oszlik meg a két gyümölcs leve közt, így jótékony hatásaik is kiegészítik egymást. A körte rendszeres fogyasztása képes megelőzni a csontritkulást is. Ugyanis kedvezően hat az ízületi kopásokra, megakadályozhatja az ízületi gyulladás (arthritis) egyes fajtáinak kialakulását is. Egyes kutatások szerint a kalcium hormonális szabályozásában és a sejtosztódás folyamatában is fontos szerepet játszik. Szintén fontos hatásai közé tartozik, hogy óvja a látásunkat. Kutatások szerint napi 3 körte elfogyasztásával, már nagyon sokat tehetünk a látásunk megőrzéséért. A körtében lévő anyagok ugyanis csökkentik a makula degeneráció kialakulását, ami az időskori vakság egyik leggyakoribb oka. Ezenfelül még szintén áldásos hatása a körtének, hogy salaktalanít. Mivel a körtében lévő rostok nemcsak a szívnek tesznek jót, de az emésztőrendszernek is, hiszen a körte az egyik legjobb salaktalanító gyümölcs hírében áll. Ugyanis képes kimosni a szervezetből a méreganyagokat, ezáltal meggyorsítja az emésztést, így segít a fogyásban is. Emellett a vastagbélrák kialakulását is a minimálisra redukálja.

A körte-almalé jótékony hatása a szervezetünkre, avagy az alma

Kutatások igazolják, hogy már napi egyetlen alma is csökkenti az olyan betegségek kialakulásának a kockázatát, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. Mint a legtöbben tudjuk az alma nagyon gazdag mindenféle rostokban, bizonyos fajta rostjai példának okáért azért felelősek, hogy csökkentsék a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatát. Az alma húsában található rostok, ezzel szemben a szív- és érrendszer számára biztosítanak hatalmas védelmet.  Az alma emellett szabályozza a vércukorszintet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Megint csak nagyon érdekes, hogy az alma a hírhedt stroke ellen is képes felvenni a harcot.

Továbbá megint csak egy hatalmas előnye az almának, hogy a tudósok azt is bebizonyították, hogy a rendszeres fogyasztása jelentős védelmet jelenthet az asztma ellen. Ezt legfőképpen a gyümölcs húsában megtalálható antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönheti.

Úgy gondolom e rövid összefoglalóban sikerült rávilágítanom arra, hogy valójában mennyire hasznos is az körte-almalé rendszeres fogyasztása az egészségünkre hatóan. Számos kutatás bizonyította, hogy a két gyümölcs külön-külön fogyasztása is abszolúte hasznos, de az együttes hatásuk, véleményem szerint extra módokban áldásos. Nem mellesleg pedig egy igazán finom és laktató gyümölcslével van dolgunk, úgyhogy fogyasszuk egészséggel!

Share