Fontos a látásom, avagy mi is a látás hónapja

Fontos a látásom, avagy mi is a látás hónapja

Október volt a látás hónapja

A látás hónapja bár már véget ért, azért érdemes néhány szót ejtenünk róla, ahogy arról is, milyen lehetőségeink vannak még néhány napig ezzel a rendezvénnyel – higgyük el, megéri.

Mi a látás hónapja? A rendezvény 2005 óta kerül megrendezésre minden évben és egy rendkívül előnyös és figyelmes kezdeményezés. A szervezői a Magyar Optikus Ipartestület, a Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma, akik remek lehetőséget teremtettek az emberek megsegítésére. Habár a látás hónapja októberre esik, azért ne keseredjünk el, jövőre is lesz lehetőségünk meglátogatni egy optikust, hiszen erről szól az egész kezdeményezés: ingyenes látásvizsgálat biztosítása a résztvevő optikákban és számos akció a szemüvegkeretek és lencsék vásárlásakor.

Miért fontos még mindig a látás hónapjáról beszélnünk?

Nem kérdés, hogy a szemünk egészsége nem játék, hiszen talán a legfontosabb érzékszervünkről van szó. A sok számítógép használata, a folytonos erőltetés, az idő és a genetika is befolyásolhatják a látásunk minőségét, éppen ezért érdemes minél többször és rendszeresen eljárni szemvizsgálatra. Habár már nem tehetjük ezt meg idén a látás hónapjának keretein belül, azért mégis érdemes lesz ellátogatnunk egy optikába szemvizsgálat céljából. Hogy miért? Itt az ok:

A látás hónapjának nyereményjátéka

Talán még a kezdeményezésről sem sokan hallottak, éppen ezért fontos kiemelni, hogy a látás hónapjához tartozik egy nyereményjáték, amely számos értékes nyereménnyel kecsegtet számunka – és még mindig tart, a játéknak ugyanis csak november tizedik napján lesz majd vége. Hogyan lehet részt venni a kérdéses nyereményjátékban? Nos, az egész egy Facebook fotókeretes kezdeményezés, amelyhez nincs már dolgod, mint a játékban részt vevő optikák egyikébe elmenni. Itt a dolgozóktól tudod majd igényelni a keretet, amivel egy képet kell készítened magadról. Ezt a képet szükséges feltölteni a közösségi oldalon egy komment keretében a játék posztjához. Ne feledd, már nincsen sok idő, ugyanis az egy hónapig tartó játékból már csak néhány nap maradt, de így is ugyanolyan esélyes vagy a nyereményekre, mint bárki más.

Mit lehet nyerni a látás hónapja keretében?

A főnyeremények mellett extra ajándékokkal is készültek a szervezők a látás hónapja alkalmából, amelyek már önmagukban igazán értékesek és nem mellesleg hasznosak is. Ezek között találhatunk három húszezer forint értékű VR szemüveget, fülhallgatót, különleges, autóvezetéshez készített több tízezer forintot érő szemüveglencsét is nyerhetünk. Emellett kaphatunk még szintén hasonló értékben digitális eszközök használatára specializálódott speciális szemüveglencsét, amely bármelyikünk számára jól jöhet a mai digitális világban, ezzel is védve szemünket a további negatív hatások ellen. Kaphatunk még egy vékonyított szemüveglencsét, amely tükröződéscsökkentő felületkezeléssel van ellátva, illetve a hozzá tartozó napszemüveglencse is a miénk lehet emellé, amely már százezres értékre emeli a nyereményt.

És még csak most értünk el a fődíjakhoz, amelyek igazán nagyszerűvé teszik ezt a kezdeményezést. Ezek közé tartozik egy nyaralás Badacsonyban két fő részére, illetve további szemüveglencsék UV védő funkcióval.

Így tehát akkor is érdemes még ellátogatni ezekbe az optikákba, ha lemaradtunk a kérdéses kezdeményezésről. Ne csüggedjünk azonban, ha már a nyereményjáték miatt úgyis betértünk egy optikába, akár pótolhatjuk is ezt a kimaradást.

Ha pedig inkább megvárnánk a következő októbert, mert úgy érezzük, minden rendben a szemünk világával, akkor is biztosan lesz majd lehetőségünk ellátogatni egy optikába.

Miért menjünk a látás hónapján kívül is optikushoz?

A szemünk épsége nem játékszer. Az életminőségünk javítása érdekében és a további romlás megelőzése miatt is érdemes kezeltetnünk a szemünket. Ha távolra látunk rosszul, ráadásul vezetni sem kezdhetünk el, ha nincs megfelelő látásjavító eszközünk. Nem kell feltétlenül a klasszikus szemüveg megoldásánál maradnunk, hiszen kontaktlencsét is temérdek ember használ pozitív tapasztalatokkal és nagy szeretettel az eszköz felé. Emellett választhatjuk még a lézeres látásjavítást is, amely egy egész életre képes megoldani a problémánkat, így nem kell sem a szemüveggel, sem a szemre helyezhető lencsékkel bajlódnunk. Vegyük figyelembe azonban, hogy amíg a szemünk állapota nem állt be egy állandó értékre, addig nem érdemes a műtét alá vetnünk magunkat, hiszen a szemünk dioptriája évről évre változhat.
Számos lehetőségünk van tehát, de mindehhez tudnunk kell, milyen dioptriájú is a szemünk, hiszen anélkül neki sem tudunk állni gondolkodni, mihez is kezdjünk. Ne vesztegessük tehát az időnket és ne várjunk a következő októberig az érzékszervünk megvizsgáltatásával, hiszen a szem erőltetése számos problémát okozhat és megnehezíti a mindennapi életünket is, ha nem tudunk rendesen tájékozódni, rendelni az éttermekben vagy éppen a tanárok által táblára írtakat értelmezni. Az optikák egész évben tárt karokkal várják a látásukat javítani kívánó embereket, ne habozzunk tehát ellátogatni egyhez, ha szükségét érezzük ennek.

Share