A kültéri LED szalag felhasználási ötletei

A kültéri LED szalag felhasználási ötletei

A kültéri LED szalag felhasználása

Egy remek dekorációs lehetőségről szeretnék most írni, amely nem más, mint a kültéri LED szalag. Az elmúlt pár évben igen népszerűek lettek ezek a LED szalagok, és mindez nem csupán a véletlen műve. A dekorációs elemnek számos előnye van a kialakítása miatt. A fényekkel való dekorálás pedig mindig is nagy divat volt és lesz is, hiszen nagyon jó hangulatot tud teremteni mind a lakásban, mind azon kívül. A LED szalagok tehát mind beltéri, mind kültéri felhasználásra alkalmasak. A karácsonyi dekorációnak például nagyszerű kiegészítője lehet, hogyha a sok másik LED-es kiegészítő mellé egy olcsóbb megoldást is szeretnénk, amely mégis lenyűgöző és szintén kapható több színben is.

Mi is a kültéri LED szalag?

Egy vékony, lapos áramlapra ragasztott fényforrásokból álló szalag, amely számos felhasználási lehetőséggel és előnnyel bír. Ilyen például a keskenysége, amely lehetővé teszi, hogy a legvékonyabb felületen is felhasználhassuk vagy a rendkívüli flexibilitása, amely szintén nagy előny, ha nem egyenes, hanem görbe felületre szeretnénk felhasználni. Funkcionálisan is jól alkalmazhatók, ugyanis nem csak egyfajta LED szalag létezik, hanem számos variációja is van. Méterenként néhány darab világító fényforrástól egészen száz-százhúsz darabig foglalhatnak helyet az izzók, így befolyásolva a fényerősséget. Használhatjuk valamilyen hangulatvilágítás belső részeként is, hogy csak a fény látszódjon a külvilág felé, maga a szalag azonban láthatatlan maradjon – ez is főleg a keskeny méretének köszönhető -, de ma már a fehér színű LED szalagok (amelyekből a legnagyobb a választék egyébként is) lehetővé teszik, hogy ne kelljen a LED szalag felületét eltakarni, hanem bátran felragaszthatjuk egyszerűen könyvespolcok, konyhabútorok vagy a nappali megvilágításaként is. Ha pedig kültéri LED szalagra esik a választás, jó ötlet lehet például az eresz alatti rész dekorálása, a korlátok oldalának kivilágítása vagy az egyéb dekorációk feldobása is. Hiszen ki ne akarna a hideg, téli hónapokon úgy végig sétálni az utcán, hogy közben ezeket a kedves fényeket nézegesse? Tulajdonképpen ezért is járunk ki a lakásból ilyenkor, hogy nézelődjünk a városban vagy a szomszédságban, milyen különleges megoldásokkal rukkoltak elő mások a kertjükben.

Ha pedig nem otthonra szeretnénk beszerezni egy kültéri LED szalagot, akár a boltunkat, vállalkozásunkat is feldobhatja egy tábla, amelynek a keretébe LED szalag került.

Hol vásároljunk kültéri LED szalagot?

A legkézenfekvőbb ötlet persze egy barkácsbolt meglátogatása, hiszen ott a saját szemünkkel tájékozódhatunk és válaszhatunk a szalagok közül, kérdezhetünk az eladóktól a felhelyezésükkel kapcsolatban információkat. Amikor azonban gyorsan kell döntenünk vagy csak szeretünk előre készülni, látogassunk el egy releváns weboldal felületére. Ezeken a helyeken minden fontos információt megtalálunk írott formában, emellett pedig rendkívül széles körben tudunk válogatni a kültéri LED szalagok között, hiszen egy barkácsboltban fizikailag lehetetlen is lenne ilyen sokfajta égőt tárolni a rengeteg egyéb eszköz mellett. Így mindenképp érdemes már magunknak kitalálni, milyen is lenne a számunkra leginkább ideális választás.

Miben más a kültéri LED szalag, mint a benti?

A belső felhasználásra készített szalaggal ellentétben ezek a LED-ek kifejezetten a kinti időjárás viszontagságainak elviselésére készültek. A beltéri szalagon a fényforrások egyszerűen csupaszon helyezkednek el, míg a kültéri LED szalag egy plusz vízálló résszel is el van látva. Hiszen odakint számolnunk kell esővel, párával, hóval, napsütéssel és mínusz fokokkal is, és mivel a LED szalag a hosszú élettartamáról is híres, ezért ezeket a kihívásokat is jól kell fogadnia. Olyan helyeken azonban, ahol a benti részen is kapcsolatba kerülhet a vízzel a LED szalag, érdemes a kültéri változatba fektetni.

Felhasználási ötletek a kültéri LED szalaghoz

Felhelyezhetjük őket tehát csupaszon is a kinézett területre, emellett azonban még számos lehetőségünk van. Ilyenek például az alumínium profilok, amelyek sín részébe kell helyeznünk a szalagot, amely felett egy félkör alakú búra van, így az egységessé teszi a LED színét. Ennek segítségével gyakorlatilag bárhová ideális fényforrást teremtettünk. Legyen az halvány, meleg sárgás árnyalat vagy kékesebb hideg fény, esetleg a színes LED-ek közül valamelyik, mindegyikhez találhatunk megfelelő helyet. Medencék melle, a lépcsőfokok megvilágítására, a garázs fölé helyezhetjük őket, hogy ne sötétben kelljen folyton a kertben botorkálni, és még hangulatos környezetet is teremtünk velük.

Miért válasszunk hát kültéri LED szalagot?

 • Jól néz ki, esztétikus a megjelenése
 • Széles körben felhasználható, hajlítható, alakítható
 • Olcsó és gazdaságos más fényforrásokhoz képest
 • Keveset fogyaszt, energiatakarékos
 • Egyszerűen alkalmazható és felragasztható a megfelelő felületre
 • Hosszú ideig minőségromlás nélkül alkalmazható
 • A legtöbb árusító garanciát vállal rá
 • Kiváló dekorációs elem
 • Számos színben kapató
 • Alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz
 • Praktikus
 • Ár-érték arányuk igazán kedvező
Share