Ma már sok mindent haszongépjármű bérlettel oldok meg

Ma már sok mindent haszongépjármű bérlettel oldok meg

A haszongépjármű bérlet előnyeiről

A haszongépjármű bérletről én sem hittem volna még néhány hónappal korábban, hogy mennyi mindenben tudja majd segíteni a vállalkozásunkat, azonban nagyobbat nem is tévedhettem volna. A bérlet lehetővé teszi a többszöri bérlést újabb szerződések nélkül, és persze akár még változtatni is tudunk egy járművön, hogyha sokszor más jellegű munkához is segítségre van szükségünk. 

Így találtam rá a haszongépjármű bérletre

Eleinte saját járművel szállítottuk a vállalkozás dolgait, ez egy ideig elégnek is bizonyult, nem volt megterhelő. Szerencsére azonban nőtt az üzlet, a vevőkör, már messzebbre is kellett szállítanunk, és nagyobb mennyiségeket is. Nos, minden jóban van valami rossz, ahogy szokták mondani ugye (vagy fordítva?), mert a saját teherautó már nem volt elég. Próbálkoztunk korábbi szállítással, hajnali indulással, még vasárnapi munkanappal is, de nem volt elég a dolog. Ha heti hat nap is szállítottunk, akkor is kellett még egy kis extra segítség. Két teherautót már nem akartunk feltétlenül birtokolni sem, nincs neki hely, és egynek is épp elég az ügyeit intézni, minden vizsgára és javításra elhordani. Ezek nekem mind szabadnapokba kerültek, kihagyott lehetőségekbe, és nem engedhettem meg magamnak, hogy ennek a dupláját vállaljam, még ha alapvetően nem is álltam olyan távol attól, hogy meg tudjak venni egy újabb teherautót, hála a vállalkozás virágzásának. 

haszongépjármű bérlet3_2

Úgyhogy, valamilyen köztes megoldásra volt szükség. Így akadtam rá egy cikkben a haszongépjármű bérletre, ami egy kicsit több, mint az egyszerű bérlés. Megtudtam, hogy kölcsönző cégek sokszor vállalnak egyéni szerződést, aminek előnye, hogy az ember akár egy kis akcióra is szert tehet a kölcsönzés rendszeressége miatt, illetve egyéni feltételeket is biztosítanak. Korábban az volt a bajom a kölcsönzés gondolatával, hogy azt hittem, minden egyes alkalommal újból be kell mennem, és mindig be kell mutatnom a céges papírokat, miközben nem is én fogok vezetni, és ez megint csak nagy időkiesést jelentene nekem is a munkában. A haszongépjármű bérlettel azért más a helyzet, az embernek elég egyszer megkötnie a szerződést, és utána már csak módosítani szükséges, hogyha valamit változtatni szeretnénk rajta. 

A haszongépjármű bérlet előnyeiről

A haszongépjármű bérletnek sok előnye van, ahogy én azt az elmúlt néhány hónapban megtapasztaltam. Mivel van saját teherautóm is, így csak most látom, hogy egy olyan járművel mennyivel kevesebb gond van, ami nem az ember sajátja. Először is, nem volt vételár, ami azért egy új ilyen jellegű jármű esetében is egy jó márkától akár egy közepes vidéki ház ára is lehet. Habár ez elég viszonylagos hasonlat, az ingatlanárak mostanában ész nélkül növekszenek, de jelen pillanatban valóban egy teljesen jogos kijelentés. 

A vételáron felül persze még beszélnünk kell olyan apróságokról is, mint a vizsgáztatás díja. Ez már egy személyautó esetében is több tízezer forint, nem is beszélve egy nagyobb járműről, ahol az esetleges javítások is sokkal többe kerülhetnek ezek után. A járműveknél persze mindig ügyelni kell arra, hogy biztonságosan működjenek, és hát ha éppen a motor szorul cserére, akkor sajnos a motort kell cserélni, nincs mese. Ha a haszongépjármű bérlet mellett döntünk, akkor nincs ilyen gondunk, ott egyszerűen és könnyen meg lehet azt oldani, hogy a meghibásodásokat a kölcsönző cég hárítsa el. Persze nem a balesetekből származó rongálásokról van szó, arra külön biztosítást kötöttünk, és a mi felelősségünk. De hogyha valami már évek óta a meghibásodás szélén van, és éppen nálunk történt meg a kipurcanás, akkor az persze nem a mi hibánk, ami egy saját autónál nem így van. Persze ezeket a teherautókat eleve nagyon jó karban tartják, hogy a felhasználók alatt ne robbanjon le semmi lehetőleg, úgyhogy nem kell attól félnünk, hogy ilyesmi elő fog fordulni. De ha mégis, nekünk nem kell extra költségekkel számolnunk. 

haszongépjármű bérlet3_3

Így lehet az embernek haszongépjármű bérlete

Én nem vagyok nagy szakértő a témában egyébként, csak hogy tiszta legyen a kép. Azt tudom elmondani, hogy nálam a haszongépjármű bérlet megkötése egy igen egyszerű folyamat volt, csak be kellett mennem a sofőrrel, hogy aláírjunk pár papírt. Persze nem árt elolvasni a szerződést sem. Néhány céges papírt be kell mutatni, ehhez segítségünkre lehet a cég honlapja. Szerintem alapvetően mindenki ugyanazokat az iratokat kéri, de azért tudunk pontosabban is tájékozódni, nehogy emiatt kelljen újra visszamennie az embernek. A leendő vezetőtől pedig csak személyi adatokat és persze megfelelő vezetői engedélyt kérnek. A haszongépjármű bérlet segítségével máskor már elég lesz csupán a vezetőnek visszamennie és elhoznia a teherautót a cégtől, nekünk többször nem kell bemennünk. 

A haszongépjármű bérlet összességében tehát nagyon megbízható, jól kidolgozott rendszer, ami hasznos és védi a szolgáltatást igénybe vevőket is, így mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem feltétlenül szeretné egy saját teherautó felelősségét a nyakába venni. 

Share